Ιστορία

Aπό τον Ιανουάριο 2002 η ΚΑΡΑΝΤ δραστηριοποιείται στη αγορά με την επωνυμία ΚΑΡΑΝΤ Α.Β.Ε.Ε. Στην συνέχεια παρατίθεται μια σύντομη ιστορική διαδρομή της πορείας της εταιρείας και των συνεργασιών της από την ίδρυσή της το 1969 μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1969
Ιδρυση της KΑΡΑΝΤ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, τον Απρίλιο με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διανομή στην Ελληνική αγορά τηλεοράσεων CARAD σε συνεργασία με την βελγική εταιρεία Ets CARPENTIER. Η παραγωγή γινόταν σε μισθωμένες εγκαταστάσεις στην οδό Ξάνθου στην Νίκαια.

1971
Μετατροπή της KΑΡΑΝΤ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ σε KΑΡΑΝΤ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και μεταφορά της έδρας και της δραστηριότητας της εταιρείας στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην οδό Φαλήρου 5 στον Πειραιά.

foto ktiriou pirea

1972
Πώληση της Ets CARPENTIER Βέλγιου στην αγγλική THORN.

Εναρξη συνεργασίας με την KORTING GmbH Γερμανίας για συνέχιση της δραστηριότητας παραγωγής τηλεοράσεων με το εμπορικό σήμα CARAD.

1973
Συμφωνία για ανάληψη της αποκλειστικής διάθεσης ηλεκτρικών συσκευών και επίπλων κουζίνας της γερμανικής εταιρείας BAUKNECHT στην Ελληνική αγορά.

1974
Εναρξη της παραγωγής μίνι πλυντηρίων ρούχων με αναδευτήρα σε συνεργασία με την BAUKNECHT για την διάθεσή τους στην Ελληνκή αγορά και σε Αραβικές αγορές.

1975
Εξαγορά της  KORTING Γερμανίας από την σλοβενική εταιρεία GORENJE. Συμφωνία για ανάληψη της διανομής ηλεκτρικών συσκευών GORENJE για την Νότια Ελλάδα.

1976
Εναρξη της παραγωγής μίνι πλυντηρίων πιάτων CARAD.

1977
Εναρξη της διάθεσης στη Ελληνική αγορά ηλεκτρικών θερμοσυσσωρευτών που κατασκευάζονται από BAUKNECHT. Διακοπή συνεργασίας με την GORENJE.

1979
Eναρξη της εξαγωγικής δραστηριότητας πωλήσεων μίνι πλυντηρίων πιάτων στις ευρωπαϊκές αγορές.

1984
Η BAUKNECHT χωρίζεται στα δύο και μεταβιβάζεται. Η παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικών οικιακών συσκευών μεταβιβάζεται σε ευρωπαικό όμιλο. Η παραγωγή και διάθεση συσκευών θέρμανσης (θερμοσυσσωρευτών) απόσπάται σε νέα εταιρεία την ΤΤΒ (ΤHERMO TEKNIK BAUKNECHT).

Έναρξη της αποκλειστικής διανομής στην Ελληνική αγορά των ηλιακών συστημάτων CHROMAGEN από το Ισραήλ.

1986
Ίδρυση θυγατρικής εταιρείας ΚΑΡΑΝΤ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. στο Μαρτίνο Φθιώτιδας μία βιομηχανική μονάδα παραγωγής πλαστικών και μεταλλικών εξαρτημάτων. Μεταφορά της παραγωγικής και της εξαγωγικής δραστηριότητας πλυντηρίων πιάτων και ρούχων από την ΚΑΡΑΝΤ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.  στην ΚΑΡΑΝΤ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

martino exo1000 150

1987
Διακοπή της συνεργασίας για διανομή των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών BAUKNECHT από την ΚΑΡΑΝΤ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

1988
Πώληση της ΤΤΒ σε ευρωπαϊκό όμιλο. Eναρξη συνεργασίας με την TECHNOTHERM Γερμανίας με αντικείμενο την εισαγωγή θερμοσυσσωρευτών από την ΚΑΡΑΝΤ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

1989
Εναρξη συνεργσίας με αντικείμενο την εισαγωγή ψυγείων, πλυντηρίων ρούχων και κουζινών με το εμπορικό σήμα Carad από την εταιρεία PROFILO από την Τουρκία.

1990
Εναρξη παραγωγής μίνι πλυντήριων ρούχων με τύμπανο αμφίδρομης κίνησης από την ΚΑΡΑΝΤ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία και με την ITT NOVA από το Βέλγιο.

1993
Εναρξη συνεργασίας με την ιταλική SMEG για διανομή κουζίνών και πλυντήριων πιάτων παραγωγής SMEG με το εμπορικό σήμα Carad.

Λήξη της συνεργασίας για διανομής των ηλιακών θερμοσιφώνων CHROMAGEN.

1994
Εναρξη της αποκλειστικής διάθεσης στην Ελληνική αγορά των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών FISHER & PAYKEL από Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

1995
Διακοπή  της διανομής των προϊόντων που κατασκευάζονταν από την SMEG με το εμπορικό σήμα Carad.

1996
Διακοπή της συνεργασίας με την PROFILO Τουρκίας λόγω μεταβίβασης των μονάδων της παραγωγής πλυντηρίων, ψυγείων και κουζινών σε ευρωπαικό Ομιλο που δραστηριοποιείτo και στην Ελληνική αγορά.

Εναρξη συνεργασίας με την ιταλική ANTONIO MERLONI  (ARDO) για διανομή ψυγείων και πλυντήριων ρούχων με το εμπορικό σήμα Carad.

1997
Αγορά από την βελγική εταιρεία NOVA της γραμμής παραγωγής μίνι πλυντηρίων ρούχων με τύμπανο (καλούπια, μηχανήματα, μονάδες συναρμολόγησης και άδειες)  και μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού στο εργοστάσιο στο Μαρτίνο Φθιώτιδος. 

Εναρξη συνεργασίας την ιταλική εταιρεία κλιματισμού OLIMPIA SPLENDID SpA.

1998
Εναρξη συνεργασίας με την ιταλική TERIM για διανομή κουζίνών παραγωγής TERIM με το εμπορικό σήμα Carad.

2001
Εναρξη συνεργασίας με την τουρκική εταιρεία  VESTEL για διάθεση στην ελληνική αγορά ψυγείων με το εμπορικό σήμα Carad.

2002
Συγχώνευση με απορρόφηση της ΚΑΡΑΝΤ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. από την ΚΑΡΑΝΤ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. με νέα επωνυμία KAΡΑΝΤ Α.Β.Ε.Ε.

2003
Εναρξη συνεργασίας με την ιταλική εταιρεία IMETEC για την αποκλειστική  διανομή των προϊόντων IMETEC στην Ελληνική αγορά.

2004
Επέκταση της συνεργασίας με VESTEL Τουρκίας για διάθεση στην ελληνική αγορά πλυντηρίων ρούχων με το εμπορικό σήμα Carad.

2005
Εναρξη συνεργασίας με την ιταλική εταιρεία SAECO  για την αποκλειστική  διανομή των προϊόντων SAECO για οικιακή χρήση στην Ελληνική αγορά.

2006
Λανσάρισμα του εμπορικού σήματος BELLISSIMA της IMETEC με προϊόντα προσωπικής φροντίδας στην Ελληνική αγορά.

Επέκταση της συνεργασίας με VESTEL Τουρκίας για διάθεση στην ελληνική αγορά κουζινών με το εμπορικό σήμα Carad.

2008
Έναρξη συνεργασίας με την ECONO-HEAT Νοτίου Αφρικής  για την αποκλειστική διανομή των θερμαντικών επιτοίχιων πάνελ στην Ελληνική αγορά.

Διακοπή της αποκλειστικής διανομής των προϊόντων SAECO.

2013
Έναρξη συνεργασίας με την SYNERON BEAUTY Ισραήλ για την αποκλειστική διανομή των συσκευών μόνιμης αποτρίχωσης ΤANDΑ me και των συσκευών φροντίδας δέρματος TANDA στην Ελληνική αγορά. Εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της SYNERON BEAUTY από την Unilever Properties και αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας σε ILUMINAGE BEAUTY.

2017
Διακοπή της διάθεσης συσκευών αποτρίχωσης και συσκεών φροντίδας δέρματος από την ILUMMINAGE BEAUTY λόγω μεταβίβασης της δραστηριότητας σε εταιρεία στις Η.Π.Α. με στόχο τη διατήρηση της δραστηριότητας στην αμερικανική αγορά. Διακοπή της αποκλειστικής διανομής των προιόντων στην Ελλάδα. 

2020
Διακοπή της απoκλειστικής διανομής προιόντων OLIMPIA SPLENDID.

2021
Έναρξη συνεργασίας αποκλειστικής διανομής συσκευών οικιακού και επαγγελματικού κλιματισμού, συσκευών θέρμανσης και συσκευών επεξεργασίας αέρα με την Ιταλική εταιρεία ARGOCLIMA SPA στο εμπορικό σήμα ARGO.